Programi za mlade - prioritet vlaseničkih džemata

26 Nov 2016

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Vlasenica.

Muftija Fazlović se u Medžlisu susreo s glavnim vlaseničkim imamom Nurdin-ef. Grahićem i predsjednikom Izvršnog odbora Mujom Hadžiomerovićem, koji su ga upoznali s nekim aspektima života i rada muslimana na području ovog medžlisa.

Upriličen je obilazak Šehidskog mezarja Rakita, gdje je ostvaren uvid u izvršene radove na njegovom uređenju, te najavljeni daljni poslovi na tom planu, poput uklesavanja imena žrtava na centralnom spomen zidu u mezarju i uređenju nišana.

Muftija Fazlović je obišao i mekteb na Gradini, te džemate Nova Kasaba, Skugrići i Rovaši. Tokom susreta s džematlijama i džematskim odborima razgovarano je o radu ovih džemata, životnim prilikama i potrebama džematlija, kao i infrastrukturi.

Posebna pažnja posvećena je mladima. Istaknuto je da je briga o mladima jedan od najvažnijih prioriteta u radu svakog džemata. U narednom periodu planirana je realizacija programa za mlade u tri vlasenička džemata: Rovaši, Skugrići i Cerska, kao i izgradnja poligona za sportske aktivnosti na području Gradine.

 

 
Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo