13. februar Svjetski dan radija Istaknuto

13 Feb 2017

Svjetski dan radija se obilježava svakog 13. februara. Na sjednici Opće skupštine UNESCO je proglasio 13. februar kao datum kojim se obilježava ovaj dan, a odabran je u znak sjećanja na 1946. kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.

Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednost radija, poboljšanju međunarodne saradnje, te osiguranja pristupa informacijama putem radija.

Radio dopire do svih slojeva stanovništva i čini mnogo za obrazovanje, kulturni i politički dijalog, te pomaže ljudima u najrazličitijim životnim situacijama.

Svjetski dan radija obilježavamo i na radiju BIR.

Radio BIR je radio sa velikim brojem slušatelja, poslovnih partnera i saradnika, i u vrhu smo slušanosti radio stanica u Bosni i Hercegovini.

Naša programska koncepcija se temelji na afirmaciji, njegovanju i čuvanju vjerskih, tradicijskih i civilizacijskih tekovina bosanskohercegovačkog društva. Trudimo se da služimo zajednici, da razvijamo pozitivne vrijednosti, i da afirmiramo dobro svakog pojedinca i grupe ljudi u ovoj zemlji.

U konkurenciji velikog broja stanica mi smo jedinstveni po ovakvom programskom opredjeljenju.

Sa Vama smo od 2008. godine, i, ako Bog da, idemo dalje.

Vaš prijatelj u eteru,

radio BIR

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo