U turskom Beykozu predstavljen projekt izgradnje sportske dvorane u Srebrenici

27 Apr 2018

Članovi kulturno-umjetničkog društva "Vaso Jovanović“ Srebrenica prošle sedmice su peti put učestovali na festivalu "Dan djeteta“ u turskom Beykozu i njihov nastup je bio primljen s velikim oduševljenjem.

- Po rekacijama publike na velikom gradskom trgu, utisak je pozitivan. Kao svake godine dobili smo poziv da naši članovi učestvuju i 2019. godine. - kazao je predsjednika KUD-a "Vaso Jovanović i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković.

On je tokom boravka u Turskoj razgovarao i s gradonačelnikom Beykoza o projektu izgradnje sportske dvorane u Srebrenici.

- Mi smo priču o sportskoj dvorani započeli 2015. godine, urađeni su određeni projekti i idejna rješenja. Međutim, dolaskom načelnika Mladena Grujičića pojavila se ideja o izmjeni te projektne dokumentacije, da se u sklopu sportske dvorane napravi prostor s otvorenim bazenom i jedna velika sala za svečani prijem - naveo je Alivuković.

Gradonačelniku Općine Beykoz je, kaže, iznio prijedlog načelnika Grujičića te je do kraja iduće sedmice potrebno u Tursku poslati nacrte u vezi s projektom izgradnje sportske dvorane.

-Nadamo se pozitivinom odgovoru kako bi na jesen mogli početi realizaciju projekta - potcrtao je Alivuković.

Projektom su planirana sredstva u iznosu milion eura.

(FENA)

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo