Vakufska direkcija će i ove godine podijeliti 5000 ramazanskih paketa Istaknuto

24 Maj 2018

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH već tradicionalno u saradnji sa Generalnom direkcijom za vakufe Republike Turske za postače u BiH obezbjeđuje ramazanske pakete. Oko 5.000 ramazanskih paketa stiglo je iz Turske u Bosnu i Hercegovinu, a u narednim danima bit će podijeljeni postačima širom Bosne i Hercegovine.

Generalna Direkcija za vakufe Republike Turske donirala je ramazanske pakete, a Vakufska direkcija će u saradnji sa Uredom za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH, muftijstvima, medžlisima, Mrežom mladih i Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Doboj-Istoka distribuirati iste po našim džematima.

Ovaj projekat se realizuje svake godine, a dijeljenje u Ramazanu predstavlja posebno zadovoljstvo. Ovih dana započet će realizacija podjele paketa. Sadržaj paketa je veoma bogat, a plan je da se naredne godine poveća broj paketa, naglasio je koordinator u Vakufskoj direkciji Asmir Neimarlija.

"Na ovaj način se, ne samo unosi radost u porodice, već šalje poruka solidarnosti i ljubavi prema prijateljima i komšijama s kojima dijelimo zajedničke radosti Ramazana. To nas čini sretnim i zbog toga smo posebno zahvalni Generalnoj direkciji za vakufe Republike Turske", istakao je Neimarlija.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo