Printaj ovu stranu

Upriličen prijem za pobjednike Ramazanskog kviza emisije "Radio mekteb" Istaknuto

03 Jun 2019

Pobjednici prvog Ramazanskog kviza, koji je u proteklom periodu realizovan u okviru emisije „Radio mekteb“ su : Sara Trako, Hamza Piro, Talha Tabaković i Ahmed Medić. Realizaciju kviza podržala je Uprava za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH.

Ismail ef. Smajlović, direktor, na prigodnom prijemu takmičarima i njihovim roditeljima, ali i mualimima, te svima koji ih podržavaju da pohađaju mektepsku nastavu je čestitao. Istakao je da odgovorno roditeljstvo njeguje i odgovorno djetinstvo.
“Kroz odgojni proces pokazuje se kvalitet učenja. To se sve ogleda kroz uspjeh u porodici, mektebu i školi”, rekao je direktor Smajlović.


Prigodnom prijemu, koji je danas upriličen u svečanom salonu Rijaseta u povodu uručenja nagrade, prisustvovali su naši uspješni takmičari. Sari Trako će nagrada biti uručena preko njenog mualima. Hamza, Talha i Ahmed su sretni zbog nagrada, a to je jedan kvalitetan tablet, koji će im služiti za učenje, ali naravno i za igru.

Kompanija BH Telecom je srdačno podržala ovaj projekat. Gospodin Kemal Avdagić, direktor kompanije, osigurao je nagrade našim takmičarima.

Ideja organizacije Ramazanskog kviza, koja se ove godine pokazala vrlo uspješnom, još će se razvijati. Enes ef. Svraka iz Ureda za mektepsku nastavu sa zanimanjem je pratio zapažanja roditelja koji su bili danas u pratnji svoje uspješne djece.
Rodit će se i nove ideje i koncepti takmičenja koje će imati za cilj da uključi što veći broj polaznika mektepske nastave i učenika koji prate nastavu islamske vjeronauke.

Ocijeni
(1 Glasaj)