“Maturalni dan 2019.“ okupio učenike medresa i drugih srednjih škola IZ Istaknuto

12 Jun 2019

 U Velikoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu, a u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku, 12. juna upriličena je svečanost „Maturalni dan 2019“ na kojoj su se susrele generacije maturanata i maturantica medresa i srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice koje su ove godine završile svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Prisutnima su se obratili: direktor Uprave za obrazovanje i nauku Riajseta IZ dr. Dževad Hodžić, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu prof. dr. Zuhdija Hasanović, reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, a programu su prisustvovali direktori i predstavnici medresa i srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice, stručni saradnik u Upravi za obrazovanje i nauku za srednjoškolsko obrazovanje Seid Eminović i drugi zvaničnici iz IZ i javnog života.

U okviru programa promovirani su i učenice i učenici generacija, kojima su reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i direktor Hodžić uručili nagrade i priznanja. Prema podacima Uprave za obrazovanje i nauku, koje je prezentirao moderator programa Edin Spahić, medrese Islamske zajednice, u školskoj 2018/19. godini pohađalo je ukupno 2.630 učenika u 100 odjeljenja.

Odgojno-obrazovni proces je realiziralo i održavalo 225 profesora, 72 odgajatelja, 55 zaposlenih na upravnim i stručnim poslovima i 165 zaposlenih na poslovima usluživanja.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo