BiH: Upozorenje vozačima da smanje brzinu zbog velikog broja djece koji se očekuju na saobraćajnicama

02 Sep 2019

Vozači na cestama u Bosni i Hercegovini upozoravaju se da danas počinje nova školska godina i da se očekuje veliki broj djece na saobraćajnicama.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjeća se da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 kilometara na sat.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 1:30 sati, od dva do 03:30 sati i od četiri do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica tokom dana izvode se radovi na mostu kod restorana "Bagrem“. Za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj, Stolac-Neum, kao i u Jajcu i Bileći.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od tri kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Pojačana frekvencija vozila i duga zadržavanja bilježe se na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo