U Sarajevu održan dječiji praznik znanja 'Brainobrain Day'

16 Nov 2019

Prvi Brainobrain Day, na kojem je oko 100 mališana prikazalo i dokazalo znanje i vještine koje su stekli kroz program Brainobrain treninga, održan je danas u Sarajevu.

Djeca uzrasta do 4 do 13 godina pokazala su kako korištenjem tri čula istovremeno rješavaju kompleksne zadatke. Uz pomoć drevne računaljke abakus rješavali su matematičke zadatke bez ikakvih problema.

Brainobrain je jedan od vodećih svjetskih programa za razvoj mentalne aritmetike te cjelokupan razvoj ličnosti. Brainobrain centri rade u 24 zemlje, između ostalog i u BiH. Djeca kroz ove programe imaju priliku razvijati samopouzdanje, kreativnost, logičko povezivanje činjenica, vizualizaciju, timski rad, govorništvo i javni nastup te emocionalnu inteligenciju.

"Osim mentalne aritmetike i logičko-matematičkog pristupa u Brainobrain programu koristimo NLP pristup za razvoj komunikacijskih vještina i empatije kod djece", izjavila je trenerica u Braionobrain centru Ilidža Vesna Filipović. 

Svi mališani danas su dobili medalju i zahvalnicu za rad, trud i upornost koju su pokazali u toku godine, saopćeno je iz Udruženja Kult. 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo