Javljanje Hatidže Mehmedović u program radija BIR prije i poslije saslušanja u Srebrenici! Istaknuto

15 Feb 2016

Bosna i Hercegovina je vjerovatno jedina zemlja na svijetu u kojoj se majke "raduju" kada pronađu kosti svoje djece. Djece, koja su izvedena iz školskih klupa i bez trunke žaljenja pobijena.

Njihove majke danas žive životom, koji je teško zamisliv: same samcate, u kućama iz kojih su bile protjerane, u gradovima na čijim polupustim ulicama i dalje sreću zločince. Jedna od njih je Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice“, koja se sutra ujutro mora pojaviti pred Općinskim sudom u Srebrenici.

U pozivu koji joj je upućen stoji da je “okrivljena i da treba doći na usmeni pretres, jer je prekršila Zakon o javnom okupljanju Republike Srpske“ učestvujući na skupu porodica ubijenih Srebreničana, koji su u januaru na ulicama Srebrenice iskazali protest protiv obilježavanja Dana RS.

Izjavu će dati onima koji ne poštuju odluku Ustavnog suda BiH o neustavnosti obilježavanja 9. januara. Na sudu će biti u 10:30, prije toga govoriće za jutarnji program radija BIR. A i poslije toga. Uz nju će biti još nekoliko majki, Bošnjakinja.

Jutarnji program radija BIR, od 07:00 do 11:00 sati.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije