19. Sportski i kulturno-edukativni susreti svečano otvoreni u Cazinu (AUDIO/VIDEO) Istaknuto

16 Jul 2017

19. Sportski i kulturno-edukativni susreti sinoć su svečano otvoreni u Cazinu. Ove godine domaćini su Muftijstvo Bihaćko i Okružni odbor Ilmijje Cazin.

 

Na 19 tim sportskim susretima učešće uzima trinaest ekipa i to predstavnici svih muftiluka i okružnih odbora Ilmijje iz BiH, ekipa službenika Rijaseta IZ u BiH i ekipa Bošnjačke dijaspore.

Udruženje Ilmijje IZ u BiH uvijek naglašava punu opredijeljenost za daljnje jačanje udruženja i nastavak svih aktivnosti koji su doprinijeli afirmaciji i radu Udruženja, te rad na zaštiti interesa i vrijednosti Islamske zajednice u BiH. Za to je sigurno najzaslužniji predsjednik Udruženja Ilmijje IZ u BiH Mensur ef. Pašalić.

Muftija bihaćki Hasan ef. Makić svečano je proglasio otvorenim 19- te sportske susrete.

Ekipa Radija BIR se nalazi u Cazinu odakle će naše drage slušatelje kako putem radija tako i preko našeg web portala obavještavati o zaista prebogatom programu ovogodišnjih sportskih susreta.

Zaista je izuzetna gostoprimljivost naših dragih Krajišnika , a pored prepoznatljive gostoprimljivosti mora se spomenuti i nevjerovatna prirodna ljepota ovih prostora, Nedžad Ibrišimović u svoj pjesmi kaže: "Izuj obuću kad prelaziš Unu i Koranu...".

Radio BIR, sa terena Bakir Silajdžić

 

 

Ocijeni
(4 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo