Hutba Nusret ef. Abdibegović: Ramazan je najbolje vrijeme za promjene (AUDIO) Istaknuto

08 Jun 2018

Posljednju hutbu u mjesecu ramazanu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održao je direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH mr. Nusret ef. Abdibegović koji je u hutbi govorio o nastupajućoj mubarek noći Lejletul-kadr i o tome kako je ramazan najbolje vrijeme za promjene.

Mr. Nusret ef. Abdibegović u hutbi naglašava kako je duša besmrtna i da je kao takva u stalnom dijalogu sa tijelom koje joj je dodjeljeno kao oklop. Taj odnos i njena potreba za postojanošću i kontrolom nad tijelom posebno je izražena u mjesecu ramazanu.

Post i različiti ramazanski ibadeti nam nude i trasiraju put ka promjeni a Kur'an, Božija riječ je tu da nam potvrdi istinitost i jasnoću tog puta, poručio je Abdibegović.

U ozračju blagoslovljenog vremena mjeseca ramazana posljednja trećina u kojoj se nalazimo ulijeva nam radost, nadu i osvjetljava nam put upute. Posljednja trećina ramazana nudi nam najodabraniju noć Lejletul-kadr.

U nedjelju će u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu biti obilježena mubarek noć  Lejletul-kadr, sat vremena prije teravih namaza  sa početkom u 22 sata. 

Radio BIR

Ocijeni
(3 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo