Hrvatska: Ultramaratonci krenuli s Ovčare do Potočara Istaknuto

06 Jul 2018

Na sedmi Ultramaraton Vukovar - Srebrenica jutros je od spomenika na Ovčari krenulo sedam ultramaratonaca. Petorci koja će istrčati svih pet etapa pridružilo se dvoje maratonaca na jednom dijelu staze.

Ultramaraton Vukovar - Srebrenica tradicionalni je način obilježavanja srebreničke tragedije i njezino povezivanje sa stradanjem na Ovčari pokraj Vukovara.

Cilj je organizatora sportskim činom povezati ova dva grada te ukazati na stradanja koja su stanovnici prošli u prošlom ratu, ali i poslati poruku novim generacijama da se tako nešto nikada više ne smije ponoviti.

Cijelu rutu ultramaratona kojega će trčati pet dana u pet etapa istrčat će pet ultramaratonaca: Dražen Čučić, Robert Kasumović, Zmago Horvat, Elvir Rakipović i Duško Štrbac.

Ultramaratonu se na prvoj dionici od Vukovara do Vinkovaca pridružilo još dvoje maratonaca, Srebreničanka Ermina Bakalović koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, koja će trčati i zadnju etapu do Srebrenice, te Ikica Danijel.

Na Ovčari su podršku ultramaratoncima došli pružiti predstavnici Vukovarsko-srijemske županije te braniteljskih udruga, a glavni organizator Ultramaratona je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) uz podršku Grada Zagreba, Grada Vukovara, hrvatskog Ministarstva branitelja, Predsjedništva BiH i predsjednice Republike Hrvatske.

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo