Ništa nevažno: „Zemlja se oslobađa ljubavlju, a velika postaje djelima“

21 Dec 2018

Gosti novog izdanja emisije za mlade su Aida Mujčin i Nedžad Spahalić, mladi ljudi koji potpisuju autorstvo na kratkom filmu pod nazivom „Šta ćeš učiniti da ostanem?“.

Film potencira odgovor na aktuelno i često postavljeno pitanje ostanka ili odlaska iz domovine radi pronalaska bolje budućnosti a kroz audio verziju filma autori nam obrazlažu zašto je važno boriti se i truditi, ostati unutar granica.

Nedžad Spahalić je i urednik Školskog kanala na YouTube servisu koji nudi obilje tema i aktuelnosti koje zaokružuju svakodnevnicu mladog čovjeka, njegove dileme i brige. Kroz razne sadržaje, ova mlada ekipa se trudi pozitivno djelovati na svoju generaciju te ostati u domovini radi daljeg školovanja i doprinosa cjelokupnoj društvenoj zajednici.

Domovinu nikad ne zapostavljamo, a sada joj i tematski posvećujemo posebno pažnju. Goethe je jednom kazao:“Zemlja se oslobađa ljubavlju, a velika postaje djelima“, te je upravo ovaj citat tema ovosedmičnog izdanja emisije.

U rubrici „Moj prostor“ donosimo priču Sumeje Ikanović kojoj je, od rođenja dijagnosticirana cerebralna paraliza. Sumeja studira turski jezik i književnost na Univerzitetu u Zenici a ono što ona poručuje jeste da nikada ne odustajemo jer ne možemo znati šta nas očekuje na novim stranicama života.

Podsjećamo da svoje snimke, prijedloge i ideje možete slati na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i budete dio emisije „Ništa nevažno“.

Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Budite uz nas, subotom od 18:00 sati.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo