Ništa nevažno: Tehnologija je univerzum novih mogućnosti Istaknuto

27 Dec 2018

U novom izdanju emisije „Ništa nevažno“ razgovaramo s Amarom Muratovićem, studentom na Rochester Institutu za tehnologije u Zagrebu. Amar je za vrijeme svog srednjoškolskog obrazovanja u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku napravio online aplikaciju E-Takvim, prvu takve vrste koja omogućava brži i praktičniji uvid u namaska vremena uz dodatne opcije koje je čine jedinstvenom.

S Amarom razgovaramo o procesu izrade jedne web aplikacije, koliko je vremena potrebno da se napravi te kako uskladiti i ostale obaveze u dinamičnoj i uvijek produktivnoj atmosferi u medresi. Također, Amar objašnjava kako da tehnološke sadržaje iskoristimo na što efikasniji način i samim tim život učinimo lakšim i naše poglede na svijet širim. Tehnologija je, kako kaže, prednost koju čovjek ima te je univerzum novih mogućnosti.

U emisiji odgovaramo i na pitanje kako da mladi budu produktivniji, kako da počnu pozitivno razmišljati ali i djelovati s obzirom na to da 21. stoljeće sa sobom donosi mnoštvo i prilika i izazova koji nisu zaobišli ni mlade ljude.

Podsjećamo da svoje prijedloge, snimke i ideje možete slati na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i tako budete dio ove emisije posvećene mladima, njihovim problemima, kulturi, zdravlju i interesovanjima.
Emisiju uređuje i vodi Kerim Sefer.

Budite uz nas, subotom od 18:00 sati.

Ocijeni
(4 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo