Ništa nevažno: imaju li mladi pisci svoju publiku?

11 Jan 2019

U novom izdanju emisije „Ništa nevažno“ razgovaramo sa mladim autorom Elmirom Spahićem o položaju mladih pisaca u Bosni i Hercegovini, izazovima s kojima se susreću prilikom izdavanja knjige i publike koju tom prilikom stječu.

Elmir Spahić je autor knjige „Plamena zavjesa“ koji je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Elmir je i saradnik nekoliko naučnih, stručnih i kulturnih ustanova te asistent scenariste u Altruist Artsu.

Imaju li mladi pisci svoj prostor i djeluju li na one mlađe generacije koje žele poći njihovim stopama? Odnosno, gradimo li uzore u mladim književnicima? Ovo su samo neka od pitanja na koja odgovaramo u ovosedmičnom izdanju emisije.

Elmir će govoriti i o kritičkoj sceni u našoj zemlji koja će promicati dobro a ukazivati na ono što je loše u književnom smislu. Također, osvrnut ćemo se i na trenutno stanje mladih, kako letargiji reći „ne“ i kako djelovati shodno svojim mogućnostima za dobrobit društvene zajednice. Podsjećamo da svoje prijedloge i ideje možete slati na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Emisija se emitira subotom od 18:00 sati. Budite uz nas.

Ocijeni
(2 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo