Printaj ovu stranu

Otvoren mesdžid u objektu tuzlanskog preduzeća Flek security Istaknuto

25 Jan 2019

Danas je svečano otvoren mesdžid u objektu preduzeća Flek security iz Tuzle. Mesdžid se nalazi u zgradi ovog preduzeća u neposrednoj blizini Trgovačkog centra Bingo u Tuzli. Uposlenicima ove kompanije ali i mnogobrojnim građanima koji dolaze u ovaj trgovački centar, obezbjeđeni su adekvatni uslovi za obavljanje namaza.

Glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed Huskanović je za Radio BIR izjavio:“Mi smo radosni da smo danas na ovaj svečani način obilježili početak rada ovoga mesdžida. To je jedno veliko bogatstvo za posjetioce koji će dolaziti u kupovinu i u posjetu da mogu obaviti namaz. Mesdžid će biti otvoren tokom cijelog dana”.

Najzaslužniji za otvaranje jednog ovakvog savremenog objekta za obavljanje namaza je Amir Mehić, direktor firme Flek security.

“Na ideju da otvorimo ovaj mesdžid smo došli zato što je propuštena prilika da se otvori mesdžid u sklopu Trgovačkog centra Bingo i onda Allah dž.š. je tako htio da to budemo mi. Mi smo već unaprijed znali da samom kupovinom ovog objekta u plan renoviranja želimo uvrstiti i prostor predviđen za mesdžid”, istakao je direktor Mehić.

Flek security jedan je od najprepoznatljivih brendova u BiH. Ova agencija je osnovana 2002. godine. Osnovna djelatnost je zaštita ljudi i objekata. Svoju izuzetnu poziciju na tržištu zaslužila je stabilnim rastom i sistematskim razvojem. (BIR)

Ocijeni
(7 glasova)

Povezani članci (by tag)