Halal: Intezivirati edukaciju o halal certificiranju, proizvodima i uslugama Istaknuto

04 Feb 2019

Agencija za certficiranje halal kvalitete će zajedno sa Upravom za vjerske poslove Rijaseta  Islamske zajednice u BiH u narednom periodu posvetiti značajnu pažnju edukaciji o halal certificiranju, proizvodima i uslugama.

Predstavnici Agencije za certficiranje halal kvalitete su u službenoj posjeti Upravi za vjerske poslove Islamske zajednice u BiH predstavili dosadašnji rad Agencije i planirane aktivnosti i projekte.

U petak, 01. februara 2019. godine, direktor Agencije, mr.sc. Damir Alihodžić i gospodin Valdet Peštalić, šef odjela za edukaciju susreli su se sa direktorom Uprave za vjerske poslove, Ismail-ef. Smajlovićem.

Predstavnici Agencije su direktora Uprave upoznali sa dosadašnjim radom Agencije i budućim aktivnostima i projektima. Razgovarano je o aktivnostima i projektima koje Uprava i Agencija mogu zajednički realizirati u narednom periodu, kao i međusobnoj podršci u radu.

Jedna od zajedničkih aktivnosti kojoj će se u budućnosti posvećivati veća pažnja je edukacija o halal certificiranju, proizvodima i uslugama koju je Agencija do sada realizirala u suradnji sa muftijstivma i medžlisima IZ u BiH.

 

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije