Druga sezona emisije ZAJEDNO U DOBRU: 42. “Mekteb - njegova uloga i značaj” Istaknuto

26 Sep 2019

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR. 42. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i prvo izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 26. septembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema prvog izdanja nove sezone je “Mekteb - njegova uloga i značaj”, o čemu Vam donosimo razgovor sa pomoćnikom glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Malik-ef. Šljivom.

U okviru rubrike “Sarajevske priče” možete poslušati interesantan razgovor sa polaznicima mekteba džemata Bačičko Polje Stup o tome šta za njih prestavlja mekteb i koliko mu se raduju.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih mimbera” prenosimo Vam dio hutbe o značaju mekteba i mektebske nastave imama, hatiba i muallima džemata Vrbanjuša Sedin-ef. Trake.   

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

42. Zajedno u dobru - 26.09.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo