Logo
Printaj ovu stranu

Muftiju Grabusa primio turski predsjednik Redžep Erdogan

, Objavljeno u Region

U Ankari, 2. aprila 2015. godine, neposredno nakon posjete turskog predsjednika u Sloveniji, u impozantnoj predsjedničkoj palači, muftiju dr. Nedžada Grabusa i delegaciju Islamske zajednice, primio je predsjednik Republike Turske Redžep Tayyip Erdogan, zajedno sa predsjednikom Diyaneta prof. dr. Mehmetom Gormezom.

Predsjednik Erdogan izrazio je svoje žaljenje što se nije susreo sa muftijom Grabusom prilikom posjete Sloveniji prije tri dana kada je bio u službenoj posjeti predsjedniku Borutu Pahoru. Kazao je također da je Slovenije lijepa i prijatna država na čelu sa prijatnim predsjednikom s kojim se može surađivati na različitim poljima zajedničkog djelovanja. Savjetovao je Muftiji i imamima da čuvaju jedinstvo koje je uvijet za dobar i uspješan rad. Raduje ga da projekat izgradnje Islamskog kulturnog centra napreduje i bliži se kraju.

Muftija dr. Nedžad Grabus zahvalio se predsjedniku Erdoganu za prijem. Kazao je da ima Islamska zajednica u Republici Sloveniji odličnu suradnju sa Diyanetom. Zahvalio se predsjedniku Erdoganu što se uvijek zanimao i još uvijek se zanima za projekat izgradnje džamije u Ljubljani. Uputio je dovu Svevišnjem Gospodaru da mu podari dobrog zdravlja i uspjeh u poslu kojeg obavlja.

ocijeni
(1 glas)
Twitter Facebook YouTube

implemented by Ark@WEB