Printaj ovu stranu

157. Ibadet-veza sa Stvoriteljem: “Poruke Bedra” Istaknuto

19 Maj 2019

Dragi slušaoci, u ponedjeljak 20. maja 2019. godine možete pratiti trideset prvu emisiju četvrte sezone koju realiziramo tretirajući brojne zanimljive teme i stručne poslove iz područja vjerskog, obrazovnog, naučnog i istraživačkog života Islamske zajednice u BiH.

Povodom nastupanja Lejletu-l-Bedra, a u okviru 157. izdanja želimo se podsjetiti na najveću i presudnu bitku u povijesti islama, odnosno, na pobjedu prvih muslimana nad idolopokloničkom vojskom na Bedru.

Bitka na Bedru bitna je zbog brojnih poruka koje su nam preko nje odaslate, a koje, svake godine iznova, treba da nas osvijeste i nadahnu u našim borbama za Dobro, Istinu i Pravdu!O tome koje su poruke bitke na Bedru razgovaramo sa pomoćnikom glavnog imama MIZ Sarajevo hafizom Ammarom Bašićem.

Očekujemo i dalje Vaše aktivno učešće putem telefona 033/559-420 i 559-421, putem e-maila Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili putem facebook stranice radija BIR, gdje nas možete uživo i gledati.

Budite sa nama!

157. Ibadet-veza sa Stvoriteljem - ponedjeljak 20.05.2019. od 10h uživo!

Urednik i voditelj Edin Spahić.

Ocijeni
(0 glasova)

Povezani članci (by tag)