Novi Pazar: Sačuvati mladima zdravu budućnost

28 Okt 2019

U Novom Pazaru je u subotu organizovano druženje sa mladima, pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u Srbiji, a u organizaciji Mreže mladih Islamske zajednice u BiH i u koordinaciji Muslimanskog omladinskog kluba.

"Uloga Islamske zajednice, naše mreže koja će se baviti mladima jeste da sačuvamo u mladima prirodnu fitru, čistotu, i ne dozvolimo da nam omladina, a sve je više njih, bude na putevima kocke, droge, alkohola i drugih pošasti, rekao je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Rad s mladima bio je bitan u svakom vremenu, a posebno danas.

"Ovo je organizovan pristup mladima s nivoa Rijaseta, preko Mešihata, muftijstava, pa sve do džemata. Ovo bi u konačnici trebalo da poluči rezultate da imamo mlade koji su iz jednog centra organizovani s konkretnim, zajedničkim ciljevima, a koji bi u konačnici trebalo da dovedu do poboljšanja svijesti mladih o svojoj vjeri, zajednici, domovini, kao i očuvanju tradicionalnih kulturnih vrijednosti koje kao narod gajimo", poručio je dr. Enes ef. Svraka, šef Odjela za mektebsku nastavu i mlade u Rijasetu IZ-e u BiH.

Već se počelo raditi na tom modelu, a za godinu dana mogla bi biti uspostavljena potrebna infrastruktura.

Seminar je bio jednodevan, a predavanjima su prisustvovali mladi iz Sandžaka.

(Mešihat.org)

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo