Devet bh. kickboxera nastupa drugog dana SP-a u Sarajevu

23 Okt 2019

Drugog dana 22. Svjetskog prevenstva u kickboxingu, koje se održava u olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" u Sarajevu, danas će se boriti devet reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

S početkom u 11.24 sati bh. kickboxer Slađan Ostojić će odmjeriti snage s Poljakom Dominikom Tomicom, dvadesetak minuta kasnije počet će meč između Mesuda Selimovića i Turčina Turguta Dagdagana.

Amel Zajkić će se boriti protiv Britanca Marcina mazura od 12.48 sati, dok od 14 sati počinje meč između Draga Rabote i Rumuna Mariusa Coceana.

Od 15.48 sati Sinanović Edin će tražiti pobjedu protiv Poljaka Lukasza Kaczmarczyka, a Matija Paradžik će od 17 sati imati meč protiv Gizem Nur Cengiza iz Turske.

Haris Biber će se boriti protiv Azerbejdžanca Ramala Aslanova s početkom oko 18 sati. U ženskoj konkurenciji oko 20 sati meč će imati Jasmina Merdić koju očekuje borba protiv Hrvatice Nives Radić.

Posljednji predstavnik BiH drugog dana SP-a bit će Ahmed Krnjić u duelu protiv Turčina Cemila Yildrima. Njihov meč počet će oko 20.20 sati.

Na takmičenju nastupa više od 800 reprezentativaca iz 59 zemalja.

Ocijeni
(1 Glasaj)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije