Grad Sarajevo generalni pokrovitelj proljetne konferencije EANA-e

06 Nov 2019

Grad Sarajevo bit će generalni pokrovitelj proljetne konferencije Evropske alijanse novinskih agencija (EANA) koju od 1. do 3. aprila iduće godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizira Federalna novinska agencija (FENA).

Na sastanku gradonačelnika Abdulaha Skake i direktora Federalne novinske agencije (FENA), Elmira Huremovića konstatirano je da je ovo vrlo važan događaj za Bosnu i Hercegovinu, a posebno grad Sarajevo, jer će u prva tri dana aprila ugostiti vodeće ljude najuticajnijih i vodećih novinskih agencija iz 32 evropske zemlje.

- Ovo je najveći i najvažniji medijski skup ikada organiziran u BiH, jer nikada do sada u isto vrijeme i na istom mjestu u BiH nije bilo toliko važnih ljudi iz medijske zajednice. Drago nam je što su Grad Sarajevo i gradonačelnik Skaka prepoznali značaj ovog događaja i odlučili se da budu naši partneri u organizaciji konferencije, kazao je direktor Huremović.

Gradonačelnik Skaka je naglasio da je međunarodna promocija Sarajeva kao evropske metropole i popularne turističke destinacije jedan od prioriteta gradske uprave.

- Dolazak tako velikog broja predstavnika najuticajnijih medija u Evropi sigurno je prilika da se Sarajevo prikaže u pravom svjetlu. Uvjereni smo da će iz našeg grada ponijeti najbolje utiske te da će konferencija koju Fena organizira opravdati očekivanja, poručio je gradonačelnik Skaka.

Ocijeni
(0 glasova)

RTV IZ-e "BIR" je institucija koja se bavi proizvodnjom radijskog i televizijskog programa.

Žiro račun:

RTV IZ BIR d.o.o.

141 001 000 529 1515

BBI d.d. Sarajevo


Najnovije